OVER ONS

Woodhead is een innovatief merk dat streeft naar een ultieme ervaring door het combineren van hoogwaardige materialen met uitzonderlijk vakmanschap en persoonlijke service.


ONS VERHAAL

Het was in 2011. Ik begon met de ontwikkeling van Woodhead naast mijn fulltime job als interieurarchitect/meubelmaker. Zonder budget, geen subsidies,…  Enkel machines, een gebouw en vooral veel goesting… ongeveer 10 jaar geleden? De eerste tekeningen en prototypes van Woodhead werden gemaakt in mijn vrije tijd, weekends, zelfs ’s nachts.

Vele uren werden gespendeerd aan het zoeken naar de juiste verhoudingen, materialen, oplossingen voor kleine tot grote problemen. Ondertussen heeft mijn zaken- en levenspartner “Mieke Denorme” de smaak ook te pakken.

We werken er nu nog intenser aan als duo. Het stond toen nog niet allemaal op punt, maar we startten toch met de eerste verkoop. Het ontwerp van de draagstructuur was gepatenteerd en we waren vertrokken…  Eerst verkochten we bijna niets,  maar na een paar jaar zag ik de vraag flink toenemen. Vooral de wandplanken in speciale uitvoeringen werden veel verkocht.

Toen we een eerste webshop maakten, hadden we er nog geen idee van hoe het zou lopen. We zijn ondertussen aan onze derde webshop toe en er is duidelijk heel veel veranderd door het succes  van online-verkoop.

Maar, online verkoop is voor ons niet enkel snellere levering, goedkoper, flexibele maten… Voor ons is het een winkel waarmee we meer mensen kunnen bereiken die op zoek zijn naar net dat ietsje meer. De klanten kopen niet alleen wandplanken of interieurproducten. Ze krijgen een zalig gevoel, een levenservaring die ze met andere mensen willen delen. Het gevoel dat we de klanten geven met onze producten is heel belangrijk.

Woodhead is een toonaangevend merk dat streeft naar de ultieme ervaring voor de klanten door het combineren van hoogwaardige materialen met uitzonderlijk vakmanschap en ongeëvenaarde persoonlijke aandacht.

We willen onze klanten in de watten leggen, zorgen dat ze een goed gevoel krijgen en deze vreugde delen met hun familie en vrienden. Dit doen we door onophoudelijk te zoeken naar de beste materialen, afwerkingen, uitvoeringen, enz… Ieder product dat we maken zit vol nieuwe ideeën, die in ons eigen atelier in de praktijk ontwikkeld en getest zijn. De combinatie van ouderwets vakmanschap en moderne technologie. Door de beste materialen zo economisch en ecologisch mogelijk te gebruiken streven we ernaar om onze klanten een uitzonderlijk product te verschaffen met eerbied voor mens en natuur.

Het resultaat is verbluffend. We hebben nu een ruim gamma van high-end wandplanken, een eigen productielijn. Het merk “Woodhead” staat er.

In de toekomst willen we meer mensen leren kennen. Ze verwennen met onze producten. Ze onze Woodhead vrienden maken.

ONZE VISIE

Wij, Mieke Denorme en Wim Houthoofd zijn stichters en zaakvoerders van Woodhead.
We zijn zeer fier op onze online service.
We streven ernaar om onze legplanken op een zo efficiënt mogelijke manier aan te bieden. Door de productie en verkoop op elkaar af te stemmen, kunnen we via onze webshop snel en doeltreffend reageren op de wensen van onze klanten.

We staan dan ook steeds ter beschikking voor vragen of opmerkingen. Feedback is steeds welkom! We wensen jullie veel plezier met onze producten.

Woodhead handelt vanuit de essentie:

Woodhead  produceert een systeem om – wat belangrijk is – te tonen, op te bergen, te organiseren. Woodhead produceert en levert opbergsystemen (wandplanken met onzichtbaar te bevestigen draagstructuur).
Woodhead produceert wandplanken als halffabricaat en afgewerkt product voor de interieur aannemer, (interieur)architect, installateur, decorateur, vormgever, designer,…

Wij zijn van mening dat:
“Perfect is goed genoeg”

Wij zien het als onze opdracht om:
Kwaliteitsvol
, waardevol en multifunctioneel ophang systeem, te produceren en te verdelen.

Het is onze ambitie om een onderneming te zijn met deze competenties
“Woodhead” staat voor simpele en uitgebreide toepassingen van ‘zwevende’ legplanken.

Het is onze ambitie om een onderneming te zijn met deze competenties
“Woodhead” staat voor simpele en uitgebreide toepassingen van ‘zwevende’ legplanken.

Inventiviteit
Woodhead is inventief bij het maken en produceren van niet-voor-de-hand liggende meubelen met innovatieve technieken.
Wij zoeken naar het gebruik van nieuwe werk- en productiemethodes en materialen.

Menselijkheid
Wij stellen in al onze handelingen de mens centraal binnen alle stakeholders. We werken met verschillende partners waarvan we verwachten dat ze hetzelfde gedachtengoed bevorderen. Respect voor mens en milieu staan hierbij centraal.

Autonomiteit
Wij streven naar een onderneming/organisatie met een autonome (vlakke) structuur waarbinnen de zaakvoerder(s) misbaar kunnen zijn.

Veiligheid
Wij houden bij elke activiteit en handeling rekening met maximale veiligheid. De productie gebeurt in een veilige omgeving. Maatregelen om de veiligheid te bevorderen worden proactief genomen.

Rendabiliteit
Wij baten de onderneming op een verantwoorde winstgevende manier uit. De winst wordt gebruikt als een middel om te onderzoeken, te investeren en te leven.

Continuïteit
Wij garanderen de continuïteit van de onderneming door geleidelijk en gestaag te groeien.
Groei is het resultaat van de inspanningen, geen doel op zich.