DUURZAAMHEID

Woodhead draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. De Woodhead wandplank beperkt de ecologische voetafdruk.

Duurzaamheid. Daar hechten we bij Woodhead veel belang aan.  Het is een ruim begrip dat veel gebruikt en misbruikt wordt. Daarom willen we met Woodhead sterk inzetten op alles wat met milieu te maken heeft.  Onze aanwezigheid op de aarde belast het milieu zeer sterk. Vooral de Westerse, Noordelijke en de nieuwe industrielanden zijn koplopers in het verbrassen van energie en grondstoffen. Daarom willen we ons steentje bijdragen. Echte maatregelen nemen die al dan niet veel inspanning kosten op kort termijn en opbrengen op lange termijn. Zonder discussie, zonder dwang ons best doen. Woodhead heeft een duurzaam product ontwikkeld en dat appreciëren onze klanten.

Dit is wat Woodhead doet:

FSC GECERTIFIEERDE PRODUCTEN

FSC gecertifieerde producten:

Woodhead is kieskeurig. Een belangrijk criterium naast de prijs/kwaliteit is hun zorg voor het milieu. Het is natuurlijk  niet zo eenvoudig om als kleine industrieel dit zelf te gaan controleren. Daarom vragen we aan onze leveranciers of hun producten FCS gelabeld zijn en in welke mate ze bezig zijn met milieu.

Ecologische voetafdruk
De beste manier om het milieu te sparen is minder consumeren. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen koop je beter minder producten. Dit klinkt niet echt commercieel en dat is ook de bedoeling. Je koopt beter 1 echte Woodhead wandplank dan 3 leggers van een B-merk. We streven naar duurzaamheid. Onze Wandplanken zijn gemaakt om heel lang mee te gaan. Ze kunnen ook opnieuw gebruikt worden. Bijvoorbeeld wanneer je verhuist, neem je ze mee. Daarnaast zijn alle materialen recyclebaar ♻. Tevens kan je een Woodhead een andere functie geven of verwerken in een meubel. Een Woodhead wandplank heeft dus meerdere levens.

Milieu vriendelijke producten
Wanneer we met Woodhead een nieuw product ontwikkelen, besteden we heel veel aandacht aan het productieproces. Dit gaat steeds samen met het onderzoek naar de juiste grondstoffen. Er worden constant milieuvriendelijkere producten op de markt gebracht. Dit is voor Woodhead fantastisch. We kunnen daarmee aan de slag gaan:  ze bekijken, testen, enz….  Woodhead evalueert verschillende parameters. Hierbij is milieu vriendelijkheid een  heel belangrijke eigenschap van de grondstoffen. Daarnaast kijken we wat het opbrengt voor de consument en het milieu. Een ander materiaal betekent soms een verandering in het productieproces, een andere aanpak, werkwijze…  Woodhead weegt dit allemaal af. Wanneer het plaatje past kan er overgegaan tot verkoop en productie.