SYSTEEM

Onzichtbare draagstructuur

Door onze onzichtbare draagstructuur krijg je een zwevende wandplank. De draagstructuur wordt altijd meegeleverd.

Elementen van de onzichtbare draagstructuur

Het basisprofiel is voorzien van verschillende openingen. Ze hebben elk hun specifieke functie. Een kleine horizontale opening dient om het midden van de wandplank te bepalen. Door de twee langwerpige gaten kunnen we het profiel mooi waterpas plaatsen. Daarnaast zijn er nog de ronde gaten om het profiel stevig aan de wand te kunnen plaatsen. De twee zwaluwstaarten op de uiteinden ontvangen uitbreidingsprofielen. In de rechthoekige openingen klikken de draagarmen vast.

De uitbreidingsprofielen passen langs beide kanten op het basisprofiel doormiddel van de zwaluwstaart. Volgens de lengte van de Woodhead legplank worden er uitbreidingsprofielen mee geleverd. Er zijn ook sleufgaten in om het profiel waterpas te plaatsen. De andere gaten kunnen gebruikt worden voor een stevigere montage.
De draagarmen klikken in de muurprofiel(en). Doormiddel van een inbussleutel kan de helling traploos ingesteld worden.

De draagarmen klikken in de rechthoekige uitsparingen die in de muurprofielen (basisprofiel en uitbreidingsprofiel) voorzien zijn.

De cover of het omhulsel is wat je ziet. De wandplank dus. Logisch, want van onze gepatenteerde draagstructuur zie je niets. De bekleding schuift als een enveloppe over de draagstructuur.

De Woodhead onderdelen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat ze perfect op elkaar passen.
De gepatenteerde draagstructuur zorgt bovendien voor een eenvoudige plaatsing.

De cover heeft verschillende eigenschappen die kenmerkend zijn voor een Woodhead wandplank:
 • stijf

  Door de doordachte verhouding van de verschillende materialen bekomen we een zeer strakke legplank. Hierdoor wordt vervormen, scheef of van scheluw trekken zo goed als uitgesloten.

 • sterk

  De gebruikte materialen zijn sterk. De hoekjes zijn netjes afgerond en/of geschuurd. De afwerking of toplaag van alle Woodhead legplanken zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Daardoor geniet je jaren met een minimum aan onderhoud.

 • Lichtgewicht

  De structuur is zeer belangrijk om een lichte wandplank te bekomen. Door de juiste verhouding van de verschillende onderdelen van de wandplank besparen we op gewicht. Dit betekent minder materiaalverbruik. Woodhead wandplanken zijn zeer licht waardoor je er heel veel kan op plaatsen.

 • Klaar om te plaatsen

  De afwerking is zoals jullie van een Woodhead wandplank gewend zijn: High-end. De woodhead wandplanken zijn klaar om te plaatsen. Is het een schap om te schilderen? Dan neem je gewoon een borstel of rol en verf je met een groot gemak. Is het een afgewerkte plank? Dan is deze klaar om aan de muur te plaatsen.

 • afwasbaar

  Dit is zeker een belangrijke eigenschap. De afwerkingen zijn waterbestendig en afwasbaar. Er zijn geen producten nodig om ze te onderhouden. Afvegen met een vochtige doek is voldoende.

 • exclusieve afwerkingen

  Woodhead wandplanken hebben een zeer exclusief uitzicht. Deze passen in de mooiste interieurs.