OVER ONS

Woodhead is een innovatief merk dat streeft naar een ultieme ervaring door het combineren van hoogwaardige materialen met uitzonderlijk vakmanschap en persoonlijke service.


ONS VERHAAL

Het was in 2011 dat ik begon met de ontwikkeling van Woodhead. Ik deed dit naast mijn fulltime job als interieurarchitect en meubelmaker. Zonder budget of subsidies. Enkel met machines, een gebouw en vooral veel goesting.  De eerste tekeningen en prototypes van Woodhead werden gemaakt in mijn vrije tijd. Ik werkte in het weekend en zelfs ’s nachts.

Vele uren werden gespendeerd naar het zoeken naar de juiste verhoudingen, materialen en oplossingen voor kleine tot grote problemen. Nog niet alles stond op punt, maar we startten toch met de eerste verkoop. Het ontwerp van de draagstructuur was gepatenteerd en we waren vertrokken…  Eerst verkochten we bijna niets,  maar na een paar jaar zag ik de vraag flink toenemen. Vooral de wandplanken in speciale uitvoeringen werden veel verkocht. Ondertussen heeft mijn zaken- en levenspartner “Mieke Denorme” de smaak ook te pakken. Hierdoor werken we er nu nog intenser aan als duo. 

Online shop

Bij de lancering van onze eerste webshop hadden we nog geen idee hoe het zou lopen. Maar ondertussen zijn we aan onze derde webshop toe en er is duidelijk heel veel veranderd door het succes  van online verkoop.

Online verkoop betekent niet enkel snellere levering, goedkoper en flexibele maten… Maar voor ons is het ook een manier om meer mensen te kunnen bereiken. Mensen die op zoek zijn naar net dat ietsje meer. De klanten kopen immers niet alleen wandplanken of interieurproducten. Ze krijgen ook een zalig gevoel. Een levenservaring die ze met andere mensen willen delen. Het gevoel dat wij onze klanten geven met onze producten is dan ook heel belangrijk.

Woodhead is een toonaangevend merk dat streeft naar de ultieme ervaring voor de klanten door het combineren van hoogwaardige materialen met uitzonderlijk vakmanschap en ongeëvenaarde persoonlijke aandacht.

Onze service

We willen onze klanten in de watten leggen zodat dat ze een goed gevoel krijgen. We willen dat ze deze vreugde delen met hun familie en vrienden. Daarom zoeken we onophoudelijk naar de beste materialen, afwerkingen, uitvoeringen, enzovoort. Elk product zit vol nieuwe ideeën. In ons eigen atelier in de praktijk ontwikkeld en getest. Dankzij de combinatie van ouderwets vakmanschap en moderne technologie creëren we een uniek product. We streven ernaar onze klanten een uitzonderlijk product te verschaffen. En dit met eerbied voor mens en natuur. Daarom gebruiken we de beste materialen zo economisch en ecologisch mogelijk.

Het resultaat is verbluffend. We hebben nu een ruim gamma van high-end wandplanken en een eigen productielijn. Het merk “Woodhead” staat er.

In de toekomst willen we meer mensen leren kennen. Ze verwennen met onze producten. Ze onze Woodhead vrienden maken.

ONZE VISIE

Mijn vrouw, Mieke Denorme en ik, Wim Houthoofd zijn stichters en zaakvoerders van Woodhead. We zijn zeer fier op onze online service en streven ernaar om onze legplanken op een zo efficiënt mogelijke manier aan te bieden. Doordat we de productie en verkoop op elkaar afstemmen, kunnen we via onze webshop snel en doeltreffend reageren op de wensen van onze klanten.

Je kan ons altijd bereiken voor vragen of opmerkingen. Feedback is steeds welkom! We wensen jullie veel plezier met onze producten.

Woodhead handelt vanuit de essentie.

Woodhead  produceert een systeem om wat belangrijk is, te tonen, op te bergen en te organiseren. We maken opbergsystemen, wandplanken met onzichtbaar te bevestigen draagstructuur. En dit als halffabricaat en als afgewerkt product voor de interieur aannemer, (interieur)architect, installateur, decorateur, vormgever, designer,…

Wij zijn van mening dat:
“Perfect is goed genoeg”

We zien het als onze opdracht om:
Kwaliteitsvol
, waardevol en multifunctioneel ophang systeem, te produceren en te verdelen.

Het is onze ambitie om een onderneming te zijn met deze competenties
“Woodhead” staat voor simpele en uitgebreide toepassingen van ‘zwevende’ legplanken.

Inventiviteit

Woodhead is inventief bij het maken en produceren van niet-voor-de-hand liggende meubelen met innovatieve technieken. Wij zoeken naar het gebruik van nieuwe werk- en productiemethodes en materialen.

Menselijkheid
Wij stellen in al onze handelingen de mens centraal binnen alle stakeholders. We werken met verschillende partners. Van hen verwachten we dat ze hetzelfde gedachtegoed bevorderen. Respect voor mens en milieu staan hierbij centraal.

Autonomiteit
Wij streven naar een onderneming/organisatie met een autonome, vlakke structuur waarbinnen de zaakvoerders misbaar kunnen zijn.

Veiligheid
Bij elke activiteit en handeling houden we rekening met maximale veiligheid. De productie gebeurt in een veilige omgeving. Maatregelen om de veiligheid te bevorderen worden proactief genomen.

Rendabiliteit
De onderneming op een verantwoorde winstgevende manier uitgebaat. De winst wordt gebruikt als een middel om te onderzoeken, te investeren en te leven.

Continuïteit
De continuïteit van de onderneming garanderen we door geleidelijk en gestaag te groeien.
Groei is het resultaat van de inspanningen, geen doel op zich.

Tema Woodhead