LAC EIGENSCHAPPEN

Ontdek de voordelen van de uitvoering in LAC.

Voor de fabricatie van deze Woodhead wandplanken in LAK-uitvoering worden LAK-platen gebruikt van zeer goede kwaliteit. Door de geringe wanddikte is deze LAK-plaat homogeen van structuur en uitermate geschikt om te verzagen, frezen, verlijmen… De zijkanten van de Woodhead wandplanken worden mooi glad afgewerkt. Hierdoor zijn ze minder poreus en is het eenvoudiger om de Woodhead legplanken af te werken. Het schilderen of lakken is eenvoudig met een kwast of roller. We raden aan om steeds een grondlaag en een eindlaag te voorzien. De Woodhead wandplank kan vooraf afgewerkt worden of na het plaatsen.

De LAK platen

Medium-Density Fibreboard of LAK is een geperste plaat. Ze bestaat uit houtvezels die vermengd wordt met lijm en tot een plaat geperst wordt. Er bestaan heel veel soorten LAK. Bv. LAK met brandvertragende eigenschappen, LAK met een verhoogde waterbestendigheid, LAK die in de massa gekleurd is, enz… Woodhead gebruikt LAK-platen die zeer dun zijn. De belangrijkste eigenschappen zijn:  homogeen, stabiel, vlak en niet poreus. Dit zijn allemaal eigenschappen die enkel de LAK-platen van de beste kwaliteit hebben. Voor de Woodhead Lak wandplanken gebruiken we voor geplamuurde  LAK-platen, daardoor hebben we een extra laag, meer dekking en geen matte/blinkende plekken.

Homogeen

Tijdens de fabricatie van LAK-platen worden de vezels vermengd met lijm en daarna vlak geperst. Doordat de platen zeer dun zijn, verkrijgen we tijdens het persen een homogene structuur. De binnenzijde heeft hetzelfde aantal vezels als de buitenzijde. Dit geeft ons een groot voordeel tijdens het bewerken van de platen. Het verzagen, frezen, verlijmen is hierdoor veel gemakkelijker. Daarnaast is het behandelen van de Woodhead wandplanken veel eenvoudiger. Vooral tijdens het lakken komt dit tot uiting. Geen zuigende maar mooie effen randen die extra stevigheid geven aan de Woodhead leggers.


Stabiel

Door kwalitatieve LAK-platen te gebruiken bekomen we  zeer stabiele Woodhead LAK wandplanken. Hierdoor zijn krom- of scheluw trekken tot een minimum beperkt.  We hebben ook een veel kleinere dimensionele verandering. De wandplanken zullen veel minder zwellen of krimpen door bv. het veranderen van de luchtvochtigheid in je woning. Het kraken van de voegen is uitgesloten en je hebt ook geen breuklijntjes of andere oneffenheden.

Vlak

Woodhead LAK wandplanken hebben een zeer vlak oppervlak door het gebruik van zeer goede LAK. Tijdens het lakken heeft dit vele voordelen. Het lakwerk heeft meer body omdat de volledige laag behouden blijft. Enkel het bovenste van de grondlaag wordt met extra fijn schuurpapier geschuurd. Hierdoor nemen we minder lak weg. Dunnere laagdiktes geven ons de luxe om minder materiaal te verbruiken en zo mee te werken aan een beter milieu.

Niet poreus

De LAK-platen die we gebruiken voor de fabricatie van Woodhead LAK wandplanken zijn niet poreus. Dit geeft als groot voordeel dat er minder lak of verf nodig hebt om de klus te klaren. We plaatsen steeds een grondlaag en een eindlaag van dezelfde kleur. Bij toevallige beschadiging van de lak komt de zelfde kleur dan  te voorschijn waardoor de schade iets minder opvalt.

WOODHEAD LAK

Alle voordelen van het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen komen tot uiting bij de uitvoering van de Woodhead LAK leggers. We bekomen de high-end afwerking die jullie gewend zijn bij woodhead door een zeer performante productie. Alle delen sluiten perfect op elkaar aan en voegen of naden zijn nagenoeg onzichtbaar. Eerst frezen we de platen op 45° met speciale diamantfrezen. Daarna vergaren we de Woodhead bank volledig in het verstek. Met “in het verstek” bedoelen we dat de voegen netjes op de hoeken zitten waardoor ze onzichtbaar worden. Het verlijmen gebeurd met PU- lijm. Dit heeft als voordeel dat de hoeken niet vervormen door vocht.  De hoeken krijgen ook een pencil-round afgewerking. Een kleine discrete afronding om verwondingen of beschadiging van de legger te voorkomen.  Kortom een Woodhead LAK maken is een arbeidsintensieve klus die enkel door de beste Woodhead professionals gedaan wordt.  Het resultaat is dan ook verbluffend: Een massieve legger zonder verschil tussen de randen, boven-en onderzijde. Hierdoor heeft de wandplank een massieve look.  Een must-have voor in je interieur.

De LAC eigenschappen en voordelen

De LAC eigenschappen van onze Woohead wandplanken zijn: 

  • Dun maar sterkstijf en licht.
  • Homogeel, stabiel, vlak, niet poreus
  • Minder materiaal gebruik.

De voordelen van de Woodhead werkwijze:

  • een lichtgewicht wandplank die niet krom- en/of scheluw trekt,
  • minder energie verbruik tijdens de productie …
  • het geoptimaliseerd transport.
 
Extra voordelen van de Woodhead legplanken:
  • een zeer hoge draagkracht
  • super gemakkelijk te monteren.

15 top kleuren

Wij beschikken over een selectie van 15 top kleuren. Samen met binnenhuisarchitecten, decorateurs en schilders heeft Woodhead, op basis van toepasbaarheid en esthetische eigenschappen, deze keuze gemaakt.

Het zijn exclusieve kleuren door en voor Woodhead ontwikkeld. Ze zijn gegarandeerd compatibel en verenigbaar binnen elk interieur of leefruimte.

We bieden een ruim aanbod aan 15 top kleuren. Zo vind je zeker een kleur naar jouw smaak die past bij je interieur. 

De kleuren van de Woodhead  wandplanken hebben we geselecteerd uit de mooiste projecten van Woodhead. De kleuren werden zo geselecteerd dat ze gemakkelijk combineerbaar zijn  met andere elementen in je interieur. De speciale kleuren zoals Metallic gold| Metallic Bronz| Metallic Silver zijn kleuren die gekozen werden om de Woodhead wandplanken een exclusief en chique uitzicht te geven.