MDF EIGENSCHAPPEN

Ontdek de voordelen van de uitvoering in MDF.

De MDF eigenschappen bieden tal van voordelen. De MDF-uitvoering is zo gemaakt dat de klant de wandplank na het plaatsen zelf kan verven, schilderen,… Voor de fabricatie van deze Woodhead wandplanken in MDF uitvoering worden MDF platen gebruikt van zeer goede kwaliteit. Door de geringe wanddikte is deze MDF plaat homogeen van structuur en uitermate geschikt om te verzagen, frezen, verlijmen…. De zijkanten van de woodhead wandplanken worden mooi glad afgewerkt. Hierdoor zijn ze minder poreus en is het eenvoudiger om de Woodhead legplanken af te werken. Het schilderen of lakken is eenvoudig met een kwast of roller. We raden aan om steeds een grondlaag en een eindlaag te voorzien. De Woodhead wandplank kan vooraf afgewerkt worden of na het plaatsen.

De MDF platen

Medium-Density Fibreboard of MDF is een geperste plaat. Ze bestaat uit houtvezels die vermengd wordt met lijm die tot een plaat geperst wordt. De belangrijkste eigenschappen van MDF zijn:  homogeen, stabiel, vlak en niet poreus. Dit zijn allemaal eigenschappen die enkel de MDF-platen van de beste kwaliteit hebben.

Doordat de platen zeer dun zijn, verkrijgen we tijdens het persen een homogene structuur. De binnenzijde heeft hetzelfde aantal vezels als de buitenzijde. Dit geeft ons een groot voordeel tijdens het bewerken van de platen. Het verzagen, frezen, verlijmen is hierdoor veel gemakkelijker. Daarnaast is het behandelen van de Woodhead wandplanken veel eenvoudiger.

Kwalitatieve MDF-Platen

Door kwalitatieve MDF-platen te gebruiken bekomen we zeer stabiele Woodhead MDF wandplanken. Hierdoor zijn krom- of scheluw trekken tot een minimum beperkt. We hebben ook een veel kleinere dimensionele verandering. De wandplanken zullen veel minder zwellen of krimpen door bv. het veranderen van de luchtvochtigheid in je woning. Hierdoor zijn voegen minder zichtbaar na verloop van tijd.

Woodhead MDF wandplanken hebben een zeer vlak oppervlak door het gebruik van zeer goede MDF. Tijdens het lakken heeft dit vele voordelen. Het gaat veel gemakkelijker en het resultaat is steeds verbluffend. Met een roller of kwast kan je dit zelf doen. Dit kan zowel tijdens als na het plaatsen. Ook met een spuitpistool kan je deze klus klaren.  Tijdens het lakken is meestal tussenschuren noodzakelijk. Door de vlakke platen kan ook hier veel werk uitgespaard worden.

De MDF-platen die we gebruiken voor de fabricatie van Woodhead MDF wandplanken zijn niet poreus. Dit geeft als groot voordeel dat je minder lak of verf nodig hebt om de klus te klaren. We raden aan om steeds een grondlaag en een eindlaag te voorzien. Doe dit liefst in dezelfde kleur. Bij toevallige beschadiging van de lak komt de zelfde kleur dan  te voorschijn waardoor je de schade iets minder ziet.

MDF- zwart

Alle voordelen van het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen komen tot uiting bij de uitvoering van de Woodhead MDF zwart leggers. We bekomen de high-end afwerking die jullie gewend zijn bij Woodhead door een zeer performante productie. Alle delen sluiten perfect op elkaar aan en voegen of naden zijn nagenoeg onzichtbaar. De platen worden op 45° gefreesd met speciale diamantfrezen. Deze uitvoering is volledig in het verstek vergaard. Dit wil zeggen dat de voegen net op de hoeken zitten waardoor ze onzichtbaar worden. Het verlijmen gebeurd met gekleurde lijm. Dit is een arbeidsintensieve klus die door de Woodhead professionals gedaan wordt. Het resultaat is dan ook verbluffend: Een massieve legger zonder verschil tussen de randen, boven-en onderzijde. Hierdoor heeft de wandplank een massieve look.

MDF- zwart vernist

Deze uitvoering: MDF-zwart vernist is dezelfde uitvoering als de woodhead MDF maar met een afwerkingslaag. De afwerking zorgt voor een egale diep zwarte kleur. De klare lak (in Vlaanderen “vernis”) is een matte 2 componenten lak. Alle voordelen van het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen komen tot uiting bij de uitvoering van de Woodhead

De eigenschappen en voordelen

De hoofdeigenschappen van de Woodhead wandplanken MDF zijn:

  • Dun maar sterk, stijf en licht.
  • Homogeel, stabiel, vlak, niet poreus
  • Minder materiaal gebruik.

De voordelen van de Woodhead werkwijze:

  • Een lichtgewicht wandplank die niet krom- en/of scheluw trekt.
  • Minder energieverbruik tijdens de productie …
  • Het geoptimaliseerd transport.

Een extra voordeel van de Woodhead draagplank is:

  • Een zeer hoge draagkracht
  • Super gemakkelijk te monteren.