MTX EIGENSCHAPPEN

Ontdek de voordelen van Woodhead in MTX (multiplex).

De opbouw van MTX-uitvoering is, zoals van alle Woodhead planken, zeer stevig en kwalitatief hoogstaand. Het specifiek uitzicht wordt bekomen door de zijkanten in massieve Berk multiplex en twee decoratieve toplagen. Meer over de MTX eigenschappen lees je hieronder.

De toplaag bij de MTX

Een van de MTX eigenschappen is dat de toplaag is vervaardigd uit een zeer sterk laminaat. Het laminaat is op een vaste dikte van 0.8mm gemaakt. Het is een samenstelling van meerdere lagen papier die vermengd worden met kunsthars. Deze worden onder hoge druk en bij hoge temperaturen tot één geheel geperst. De toplaag bedrukken we met een print of een effen kleur.  De kleur is wit of zwart. Nadien brengen we een transparante en krasbestendige laag aan. Deze vellen worden op maat gemaakt en op de Woodhead wandplank verlijmd. Met de MTX eigenschappen creëren we een zeer sterke wandplank.

MTX eigenschappen: de zijkant

Deze Woodhead MTX- wandplanken worden manueel vervaardigd. Op die manier krijgen we een massieve Multiplex-look. De zijkanten hebben een multiplex kantlat. Het multiplex is opgebouwd uit verschillende lagen berkfineer. De lagen verlijmen we onder druk. De platen bestaan uit vele lagen van een millimeter dik. De zijkanten van een  wandplank van 4cm dik bestaan dus uit 40 lagen massief berkenhout.  Hierdoor krijg je het typische uitzicht van zeer mooie berkmultiplex: fijne laagjes waarbij het bleke hout gescheiden wordt met een donker lijmlaagje. Deze platen verzagen we tot massieve stroken Multiplex. Daarna bevestigen we ze handmatig op hun kant aan de zijkanten van de legplank. Na het schuren spuiten we er 2 lagen kleurloze 2K lak op ter bescherming. Door deze manier van werken geven we aan de Woodhead MTX een heel exclusieve look. Iedere Woodhead MTX heeft een iets andere tekening waardoor de sterkte nog meer benadrukt wordt.

De draagstructuur

De Woodhead legplank bestaat uit 2 delen: De draagstructuur en de wandplank.  Deze uitvoering is zeer sterk en eenvoudig te plaatsen.

De leggers

De Woodhead leggers hebben een specifieke opbouw. Om deze zo licht en sterk mogelijk te maken hebben we een wandplank ontworpen die perfect op elkaar past. Samen met de draagstructuur vormt dit één geheel na plaatsing. Het omhulsel of enveloppe bestaat uit mdf-platen met een hoge densiteit. Zoals alle Woodhead wandplanken gebruiken wij de mixmatch voegwijze. Wij selecteren de mooiste fineerstroken van de verschillende bomen en mixen ze passend door elkaar. Op die manier zie je een massieve look en ervaar je een harmonieuze verdeling van de verschillende structuren.

De dragers

Woodhead kleeft, na het verlijmen van de stroken fineer, op een drager. Deze drager is een speciaal voor de Woodhead wandplanken ontwikkelde plaat.

De hoofdeigenschappen van de Woodhead platen zijn:

  • dun maar sterkstijf en licht.

De voordelen van de Woodhead werkwijze:

  • een lichtgewicht wandplank die niet krom- en/of scheluw trekt,
  • minder energieverbruik tijdens de productie …
  • het geoptimaliseerd transport.

Een extra voordeel van de Woodhead draagplank is:

  • een zeer hoge draagkracht
  • super gemakkelijk te hanteren.

Kleuren

We bieden de Woodhead wandplanken in MTX in Laminaat aan in twee kleuren. 

Laminaat

Laminaat heeft verschillende synoniemen zoals HPL( High Pressure Laminate= hoge druk laminaat), stratifier, kunststofplaat… Ze worden in verschillende diktes, kwaliteiten en afwerkingen aangeboden. Voor deze woodhead MTX Laminaat wandplanken, gebruiken we de meest performante op de markt. Hierdoor kunnen we onze topkwaliteit en esthetiek garanderen.

Wit laminaat

De Scandinavische look wordt ten top gedreven. Door het natuurlijke berkenhout tussen de witte oppervlakken krijgen de Woodhead wandplanken een heel exclusieve en zachte uitstraling. Door de neutrale kleuren van de berkmultiplex in combinatie met het witte laminaat, komen de objecten volledig tot hun recht. Hierbij passen dus zeer kleurrijke zaken zoals bijvoorbeeld verzamelobjecten, speelgoed, oldtimers….

Zwart laminaat

De Woodhead wandplank heeft  natuurlijke berkenhout tussen de zwarte oppervlakten. Hierdoor krijgt het een strakke, afgelijnde uitstraling. Het zwart accentueert lichte kleuren, maar ook goud, zilver en brons zijn ideaal om te combineren. Deze uitvoering is zonder twijfel een topper voor in je interieur. 

Behandeld

De multiplex kanten zijn in massief berkenhout. Na het schuren werken we  ze af met een kleurloze klare lak. Hierdoor is de uitvoering mooi én heel degelijk.

De voordelen hiervan zijn:

  • Exclusieve uitvoering die enkel Woodhead aanbiedt
  • Heel mooie afwerking
  • Top kwaliteit
  • Wij garanderen dezelfde kleur bij grote (na)bestellingen

De Woodhead specialiteit: Lamineren op MTX

Waarom Laminaat?

Deze uitvoering wordt vooral gekenmerkt door het gebruik van laminaat op het onder- en bovenvlak. Woodhead heeft een speciale lijmtechniek ontwikkeld om deze wandplanken te produceren. Hierdoor bekomen we een zeer vlak oppervlak en zijn de randen extra versterkt.

Wit en Zwart

Uit een zeer uitgebreid gamma van Laminaten kozen we er slechts twee uit. Wit en zwart zijn onze topkleuren. Ze passen dan ook in ieder interieur waar strak, tijdloos en design centraal staan. De uitvoeringen Woodhead MTX wit en Woodhead MTX zwart maken je interieur af.