OAK EIGENSCHAPPEN

Ontdek de voordelen van onze wandplanken in eik.

De OAK eigenschappen bieden tal van voordelen. Onze wandplanken in eik zijn blind te monteren op verschillende plekken in verschillende omgevingen. Eik heeft karakter en is leuk voor thuis of op kantoor. De wandplank eiken is van hoogwaardig eikenhout. De kwaliteit en de autheniciteit van het eikenhout zie je in de structuur en uitstraling van de wandplank.

Het eikenhout

Woodhead kiest eik omdat het een karaktervolle houtsoort is met een persoonlijke uitstraling. Eik bewerkt gemakkelijk en kleurt vlot. Deze houtsoort is voldoende beschikbaar in de natuur.

De Woodhead houthakkers hebben het FSC-label. Zij bieden je de garantie en de zekerheid dat bossen duurzaam beheerd worden voor mens en dier. Eens de bomen gehakt, snijdt men ze in dunne vellen en drogen ze.

De Woodhead houthakker controleert en sorteert de planken wanneer ze droog zijn. 

De Woodhead criteria zijn: 

 •  De tekening
 • De kleur 
 • De kwaliteit van het eiken hout

Deze vakmannen en – vrouwen hebben jarenlange ervaring. Hierdoor voeren ze dit omslachtig proces nauwgezet en deskundig uit om aan de Woodhead normen te voldoen.

Na het sorteren, gaat het gekozen fineer (de vellen eik) naar de snij- en kleefafdeling. Hier snijden ze de vellen mooi recht en worden ze aan elkaar gelijmd. De verschillende stroken fineer legt men in de juiste positie bij het lijmen. Dit is zeer belangrijk voor de verdere verwerking. Het bepaalt de tekening van de Woodhead wandplank.

De leggers

Voor de Woodhead leggers gebruiken wij de mix match voegwijze. Wij selecteren de mooiste fineerstroken van de verschillende bomen.  Daarna mixen we ze passend door elkaar. Op die manier zie je een massieve look en ervaar je een harmonieuze verdeling van de verschillende structuren.

De dragers

Na het verlijmen van de stroken fineer, kleven we ze op een drager. Dit is een plank, speciaal voor de Woodhead legplanken ontwikkeld.

De OAK eigenschappen en voordelen

De hoofdeigenschappen van de Woodhead platen zijn:

 • dun maar sterkstijf en licht.
 • Hierdoor gebruikt Woodhead minder materiaal.

De voordelen van de Woodhead werkwijze:

 • een lichtgewicht wandplank die niet krom- en/of scheluw trekt,
 • minder energieverbruik tijdens de productie …
 • het geoptimaliseerd transport.

Een extra voordeel van de Woodhead draagplank is:

 • een zeer hoge draagkracht
 • super gemakkelijk te monteren.

Uitvoeringen

Woodhead wandplanken zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: onbehandeld of behandeld.

De onbehandelde uitvoering bewerk je, idealiter zelf. Jij beitst, jij oliet in, jij lakt, jij vernist… Aan jou de keuze hoe jij het doet of laat doen.

De behandelde uitvoering is door ons al gebeitst of gekleurd.

De voordelen hiervan zijn:

 • Het is, samen met een beschermlaag, een van de mooist uitziende afwerkingen. Er bestaat geen gevaar voor matte of glanzende plekken, die de schoonheid ontsieren.
 • Woodhead heeft jarenlang ervaring met beitsen/kleuren van o.a. eikenhout.
 • Wij garanderen zowel bij grote en of nabestellingen hetzelfde kleur.

De Woodhead specialiteit: het kleuren en beitsen

De soorten

Er bestaan verschillende soorten beitsen: waterbeits, solventbeits, gekleurde beitsen, …enz. Door het beitsen reageren de product en de stoffen aanwezig in het hout, met elkaar. Hier maken we gebruik van de eigenschappen van het eikenhout.  Dat bevat van nature veel looizuren en tannine. De reactie van de beits op deze looizuren zorgt voor een schakering tussen donker en licht. Anders gezegd: een positief of negatief effect. Zachte delen (zomerperiode) nemen in vergelijking met de harde delen (winterperiode) meer product op.

De werkwijze

Door deze werkwijze van beitsen komt het eikenhout maximaal tot leven. De dynamiek van het materiaal accentueert zich met de natuurlijke fouten en gebreken van het eiken hout. De knopen, de kwasten, de scheuren, donkere delen, wormgaten en andere onvolmaaktheden.

Beits bevat meer of minder (kleur)pigment. Hoe minder pigment hoe transparanter de kleur. Wij stellen zelf onze beitsen samen om een ideaal en evenwichtig effect te bekomen. Dit versterkt de persoonlijkheid zonder afbreuk te doen van de eigenheid van het eikenhout. We beschikken over een rijk arsenaal van honderden kleuren en afwerkingen.

9 topkleuren

Samen met binnenhuisarchitecten, decorateurs en schilders kozen we 9 kleuren uit. De kleuren werden zorgvuldig geselecteerd op basis van de mogelijkheden en esthetische eigenschappen. Ze zijn exclusief door en voor Woodhead ontwikkeld.  Bovendien passen ze binnen elk interieur en binnen elke leefruimte. Of je nu op zoek bent naar landelijke woondecoratie of een robuuste houten boekenplank op maat. Met onze uitvoering in eik zit je altijd goed. 

Kleuren zijn persoonlijk en iedereen heeft zijn eigen smaak. Wij maken het gemakkelijk en delen de kleuren als volgt in met deze 9 top kleuren.

Accessoires

Wil je een eiken wandplank met led strip? Dan kan je via de configurator onze extra accessoires bestellen. Naast een legplank met led-verlichting kan je ook kiezen voor kabeldoorvoer of een ingebouwde oplader.